Landsbygdens hjältar

– ungas deltagande i samhällsutvecklingen

Landsbygdens hjältar – ungas deltagande i samhällsutvecklingen

 

Hej!

Jag heter Eli Mårtensson och är SydostLeaders nyanställda projektledare för Landsbygdens Hjältar,

uppvuxen utanför Emmaboda i den vackra byn Fåglasjö. Har gått i skola på det underbara Vilhelm Mobergs gymnasiet. Sen 2020 utvandrat och studerat kulturledarskap på Linnéuniversitetet i Växjö. Sysslar mycket med kultur på fritiden DJar, driver en musikpodd och massa annat skoj.

Men nu är jag tillbaka på hemmaplan, för att driva projektet Landsbygdens Hjältar.

Är du i 18-29 års åldern, sugen på att tycka till om vad DU och andra unga behöver på landsbygden. Gå med oss i Landsbygdens Hjältar. Vi är en sammansatt grupp från 14 kommuner (Borgholm, Emmaboda, Kalmar, Karlskrona, Lessebo, Mörbylånga, Nybro, Olofström, Ronneby, Sölvesborg, Tingsryd, Torsås och Uppvidinge) som driver dialog om vad unga på landsbygden behöver. Detta gör vi genom samtal med kommuner, projekt stödjande organisationer och lokala beslutsfattare. Med gemensamma krafter kan vi hitta vägar till förbättring för unga på landsbygden. Du behöver ingen förkunskap eller politiskt intresse, bara en idé om hur din bygd kan förbättras.

Vil du själv inte vara med och diskutera så har vi fler som kan föra din talan. Det kan handla om lokaltrafik, fritidssysslor eller bostäder. Precis vad du vill och behöver för att kunna på landsbygden.

Vi kommer även ha utbildningar inom demokrati, projektskapande och föreningslivet. Även en resa till ett annat leader område.

De som stannar kvar, bygger samhället eller flyttar tillbaka med nya kompetenser, de är ‘Landsbygdens Hjältar’.

Så gå med oss och bli en hjälte även du! Maila eli@sydostleader.se eller fyll i enkäten nedanför.

 

 

Kontakt

Eli Mårtensson

Projektledare - Landsbygdens hjältar
eli@sydostleader.se

.

eli@sydostleader.se

Ansök om projektstöd

Ansökan är uppdelad i två steg och görs elektroniskt med e-legitimation. Den innehåller alltid grundläggande uppgifter om den sökande, projektet och budget samt uppgifter för uppföljning.

Gå till ansökan